Om Kromandens køkken

Thomas Truelsen har mere 25 års erfaring i køkkenet, hvor kærligheden til lokale rådvare og passion for det danske køkken altid har været de vigtigste ingredienser i Thomas opskrift på succes.

For Thomas eller Kromanden som han også bedre er kendt som, er det danske køkken som er han helt store passion.

“De gode danske retter som smørrebrød, æggekage etc. er retter vi alle kender, og vi alle elsker. Når de er lavet med kærlighed, respekt for traditionerne og lokale råvare, er de danske retter, som der får mine tænder til at løbe i vand“, fortæller Kromanden og tilføjer;

“I de sidste 25 år har jeg lavet god dansk mad, og det vil jeg blive ved med, for det danske køkken er mere end et “samlebåndskøkken”. Den store variation som der er i det danske køkken, alt lige fra egnsretter, nak og æd, til smørrebrød med friskbagt rugbrød og hjemmesylt bliver jeg aldrig træt af, hverken at lave eller spise”.

Thomas er udlært i kok hos Fjelsted Skov Kro i år 2002 og derefter drev han Gelsted Kro i 20 år, hvor han især blev kendt for hans æggekage, wienerschnitzel, nak og æd aggermenter samt hjemmesylte og ej at forglemme hans hjemmelavede rullepølse.

I år 2022 solgte Thomas Gelsted Kro, og nu kan Thomas med Kromandens Køkken vende tilbage til det som det hele startede med. Nemlig god dansk mad lavet med stor respekt for traditioner og lokale råvare.